Måltidskasser er lig med lykke

Så står man dér, endnu engang, i køen i netto, med en gul indkøbskur i plastic, pakket ind i sit vintertøj, med ondt i armen fordi kurven er propfyldt og tung. Telefonen ringer og du bakser med at få den op af tasken – ”hvornår kommer du hjem?” bliver der spurgt i den anden ende… Hvem vil ikke elske at slippe for turen i Netto, Fakta, Kvickly, Føtex hvad har vi, slippe for at skulle handle inden man kan komme ud på cyklen med de tunge bæreposer, og håbe hanken ikke knækker, eller posen ryger ind i hjulet, før man kan komme hjem, og komme i tanke om, at man glemte toiletpapir? En del danskere slipper for handleturen, i stedet får de måltidskasser leveret til deres dør. Kasser fyldt med lækre grøntsager, kød, ost, krydderier – alt hvad der skal til for at lave gode måltider. Du kan se en står oversigt over måltidskasser på måltiden.dk. Udover ikke at skulle handle, er der andre fordele ved at få sine råvarer leveret som måltidskasser – de kommer her:

lækkert

  • Ernæring. Når man får maden leveret som måltidskasser, er der nogen kloge hoveder der har sammensat råvarerne, så du og din familie kan leve sundt og godt. Måltidskasser som eksempelvis Aarstiderne og DenGrønneAsparges har sundhed som prioritet, hvorfor du kan være sikker på, at varerne i kassen er sammensat med sund ernæring in mente. Endvidere undgår du at falde for fristelser i supermarkedet (som er designet, så du netop skal falde for fristelserne, eksempelvis når du står i køen og venter, lige ved siden af chokoladen og bolsjerne) – og når du ikke køber det og tager det med hjem, så kommer du heller ikke til at spise det. Der er også mindre chance for at du kommer til at købe fastfood, da en del af arbejdet allerede er gjort, du skal bare smide ingredienserne sammen, måltidet står klart i dit køkken, det er bare ikke lavet endnu. Derfor bliver det næsten nemmere at gå ud i køkkenet og bikse det sammen, frem for at gå ned på gaden og købe fastfood.
  • En af udfordringerne ved at få lavet god og lækker mad hver dag er, at man ikke altid har inspirationen til hvad man skal lave. Måltidskasser er gode, fordi der ofte er opskrifter med i kasserne, igen er en del af arbejdet udført, og du skal ikke tage stilling til hvad der skal laves, men blot gå i gang.
  • Miljøvenligt. Når du handler ind i supermarkeder, er meget af maden pakket ind i plastic. Plastic er en af vores tid helt store syndere når det kommer til miljøproblemer. Vores have er fyldt med plastic, og økosystemet lider under det. Jo mindre plastic man bruger i sin hverdag, jo mere bidrager man til et miljøvenligt samfund. I måltidskasser bruges der langt fra ligeså meget plastic som i supermarkeder, total nice!

Vil du gerne gøre din hverdag lidt nemmere, spise sundere, undgå for meget fastfood og leve miljøvenligt? Så kan måltidskasser bidrage til din livsstil. Der er forskellige udbydere af måltidskasser, nogen har fokus på økologi, andre på dyrevelfærd – alt efter behov kan du sikkert finde en kasse der passer til dig. God fornøjelse.